Saturday, 04.17.2021, 7:53 AM
Welcome Guest | RSS

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"     С.БОЗВЕЛИЙСКО  ОБЛ.ВАРНА

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Архив 2015/2016г.-м.септември- м.април


  

28.04.2016 г.            ВЕСЕЛИ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ

е пожеланието, което учениците от начален курс отправиха към всички с великденското си  пано. Всеки един ученик взе участие в изработването на  композицията от рисувани великденски яйца.

          Учениците от всички класове боядисаха и украсиха яйца и подредиха красиви изложби.Класните стаи бяха предпразнично украсени.

 

 

 

    ПОВЕЧЕ СНИМКИ!

 

 


27.04.2016 г.          ШАРЕНО ВЕЛИКДЕНСКО ВЪЛШЕБСТВО В ОДК ГР. ПРОВАДИЯ

 

           

    С масовото участие на ученици от нашето училище премина инициативата на Общинския детски комплекс гр. Провадия за шарене на великденски яйца.

    Участваха представители на всички класове от училището. Малките художници вложиха много старание и естетика в работата си. 

 

   СНИМКИ!

 

 

 


 22.04.2016 г.                                                               В  НАВЕЧЕРИЕТО НА ЛАЗАРОВДЕН И ЦВЕТНИЦА

възстановка на народните обичаи бяха направени от учениците от училището ни.

       Момичетата от среден курс, подготвени от г-жа Бакалова и г-жа Добрева,  показаха народни песни и хора, свързани  с обичая "лазаруване", с което  създадоха предпразнично настроение сред присъстващите. 

      Учениците от начален курс отидоха на реката, където  както повелява традицията, хвърлиха венчетата си от цветя.

   

   

  ПОВЕЧЕ СНИМКИ!


         

                              С ГРАМОТИ ОТ КОНКУРСА ЗА БОДИАРТ

 

        Директорът на училището г-н Н.Николов поздрави за доброто представяне участниците в конкурса за бодиарт, организиран от ОДК гр. Провадия. Грамотите си за участие получиха Микаела Йорданова и Теодора Иванова. С грамоти за призови места бяха наградени Михаил Трифонов / трето място/ и Здравка Радева /първо място/.

       С грамоти бяха отличени и ръководителите- г-жа Лиляна Христова, г-жа Донка Бакалова и г-жа Женета Станчева.

 

 

 

 


 

22.04.2016 г.                                                   ДА ПОМОГНЕМ НА ЗЕМЯТА!

 

     Под това мото премина Денят на Земята в училище. Малките ученици от първи до четвърти клас с усърдие почистиха от отпадъци училищния двор, района около училището и центъра на селото.

 

       СНИМКИ!

 

 

   

 


 

14.04.2016г.            

     Екскурзия до гр. Провадия беше проведена с учениците от трети клас с класен ръководител госпожа Марияна Жечева. Посетиха Горското стопанство, където разгледаха изключително интересната  колекция от препарирани животни. Представител на Горското стопанство проведе с децата беседа за необходимостта от грижи и опазване на горите на родния край.

        Учениците посетиха и Историческия музей на града.

 

 

    ПОВЕЧЕ СНИМКИ- ТУК!

 

 

 


14.04.2016г.      

    Участниците в Клуб "Знам, мога, умея" към Проект ДОЦ "Искам бъдеще"  с ръководител господин П. Петров  посетиха ПГХРТ "Цар Симеон Велики" гр. Провадия. Любезно бяха посрещнати от директора и служители на училището.  Целта на посещението беше учениците да се запознаят със същността на обучението, което това училище предлага на младите хора и възможностите им за бъдеща реализация. Презентираха се високите постижения и награди на ученици от ПГХРТ от различни състезания . Пред нашите ученици  се демонстрира и те самите взеха участие в приготвянето на коктейли и студена кухня. 

СНИМКИ!

      Участниците в клуба посетиха и Историческия музей на град Провадия, където с тях беше проведена беседа за историята на Провадийския край.

 

 


   

 Учебно занятие по евакуация

    На 12.04.2016 г. в 12:15 часа беше проигран евакуационния план на ОУ "Васил Левски", с. Бозвелийско. Сигналът беше подаден с продължително биене на училищния звънец. Преподавателите и учениците напуснаха сградата на училището и се строиха на безопасно място на спортната площадка без паника и инциденти за 5 минути. Сградата беше проверена за наличие на останали служители и ученици  . 
   
Учениците и персоналът на училището участваха изключително активно и се отнесоха сериозно към проиграването и показаха , че са подготвени за действия при евентуални бедствия, аварии и катастрофи. Евакуационните схеми на училището са поставени на всички необходими места. Не се наблюдаваха  "тапи" на  евакуационните изходи.Площадката на изток от  училището е най-отдалечената и най-безопасната част от училищния двор и събира всички ученици и служители.
      Директорът на училището изказа благодарност на всички участващи и надеждата, че  няма да се налага евакуация в реална ситуация.


 

 

 

 

    С настъпването на пролетта училищния двор беше почистен и преобразен. Сред тревните площи пред училището бяха оформени красиви градинки с пролетни цветя- лалета и зюмбюли. Заслугата за това е на участниците в Клуб "Знам, мога, умея" към Проект Детски образователен център "Искам бъдеще" с ръководител  господин Петър Петров  , подпомогнати от госпожа Бакалова.

 

 

 

 

 

 


31.03.2016 г.                  В ЦАРСТВОТО НА КНИГИТЕ

  Едно от занятията на Клуб "Забавно училище" / 1 и 2 секция с ръководители г-жа Лазарова и г-жа Т. Иванова / към проект Детски образователен център "Искам бъдеще" се проведе в библиотеката на Читалище "Пробуда" с. Бозвелийско. По- голямата част от децата за първи път влязоха в библиотека и това посещение им беше много интересно и полезно. Читалищната деятелка Румяна Стоянова запозна учениците с дейността на библиотеката, с начина на подреждане на книгите, като обърна по- голямо внимание на отдела с детски книги. Учениците бяха поканени да станат читатели на библиотеката и им се разясни как може да стане това.   Проведе се беседа за необходимостта от това да се четат книги и те да се опазват здрави и чисти. Децата имаха възможност да се докоснат до книгите, които ги заинтригуваха, в това число и до новополучената детска литература. Поздравления за активната си читателска дейност получиха Дария и Айла от втори клас.


НЕ НА ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ!

     Всяка последна сряда на месец февруари честваме Световния ден против тормоза в училище, популярен още като Ден на розовата фланелка. По инициатива на Училищната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни темата за толерантността и тормоза в училище се дискутира във всички класове на училището ни. След часовете на спортната площадка  всички ученици с розови балони в ръце оформиха сърце, с което потвърдиха своята съпричастност към тази инициатива.

======================================
    Интересна е историята на празника, който набира все по-голяма известност у нас. 
    През 2007 год. деветокласник от Канада се появява на откриването на учебната година, облечен в розово поло. Така той си навлича обидите и подигравките на по-големите момчета, които успяват да го докарат до плач. 
    Двама ученици - Дейвид Шепърд и Травис Прайс стават преки свидетели на тормоза. На следващия ден те решават да купят 50 розови тениски и да ги раздадат на съучениците си. По този начин децата изразяват своята подкрепа и съпричастност към тормозеното момче.
     Оттогава инициативата набира все по-голяма популярност сред младежите и бързо се разпространява из хиляди училища по целия свят.

Снимки- тук!


 

 

Конкурс – рецитал „Трети март – едно дело общо, едничка цел свята”

 

организиран от Общинския детски комплекс и реализиран с подкрепата на ученици и учители от община Провадия  се проведе на 25 март в зала 119. Участваха: IОУ „Хр. Смирненски”, IIОУ „Ив. Вазов”, ОУ „В. Левски” с. Бозвелийско, ОУ „ Св.св. Кирил и Методий” с. Градинарово, ОУ „ Св.св. Кирил и Методий” с. Блъсково.

     Жури на конкурса бяха Д. Великова, Р. Пиринлиева и А. Георгиева. Журито класира на трето място  Хамид Караджа от нашето училище. Той ще участва в галаконцерта послучай 3 март.

 СНИМКИ!


 С Ъ О Б Щ Е Н И Е

            Уважаеми родители,  

    На 24.02.2016 г. /сряда/ от 17,30 ч. ще се проведе родителска среща / по класове/ за отчитане резултатите от учебно- възпитателната работа през първия учебен срок.


 

   19.02.2016г.

                          ПОКЛОН, АПОСТОЛЕ!

     

 

          Ученици и учители от Основно училище "В.Левски" с.Бозвелийско почетохме паметта на патрона на нашето училище Васил Левски с поднасяне на венец и програма, изнесена пред паметника на Апостола в гр.Провадия. 

 

   СНИМКИ!


 

18.02.2016 г.

     

     Кратко възпоменателно тържество по повод  143-та годишнина от гибелта на Васил Левски се организира във физкултурния салон на училището. Личността и делото на Апостола  бяха почетени с рецитал на ученици и презентация с негови снимки и картини .

     Присъстваха ученици, учители, родители, както и представители на пенсионерския клуб и читалището в селото.

 

     


 

 Последният учебен ден преди Коледа- 23 декември 2015г.,  беше изпълнен

с предпразнични  прояви и настроение.  

     Малките ученици от първи и четвърти клас посрещнаха Дядо Коледа . Първокласниците го поздравиха с песни,стихчета и танц, а той от своя страна им подари торбички с лакомства.

     За всички ученици от училището се организира празнична дискотека с дисководещ, преди началото на която беше обявен класът- победител в конкурса за най- красива коледна украса на класна стая. Тази година това е осми клас. Директорът на училището, г-н Николов връчи грамотите и наградите на победителите в конкурса за коледна картичка, организиран от ОДК, гр. Провадия.


 

ВКЛЮЧИХМЕ СЕ В НАЦИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО

    На  8.12.2015г.  в четвърти клас се проведе състезание по правопис „Най-добър……”, което протече в три кръга.Най-оспорвано бе състезанието между  момичетата от класа. Докато учениците  работеха, на публиката бе раздаден тест, с който всеки можеше да провери своята грамотност. На победителите бяха връчени грамоти.

    На 10.12.2015г. се организира  Маратон на четенето-приказки и разкази от публични личности. Учениците от 3 и  4 клас посетиха НЧ”Пробуда” , а учениците от горния курс проведоха маратона в училище.Целта на   творческото четене в библиотеката беше да представи ориентирани към практиката решения за това, как може да се предаде любовта към книгата на младото поколение. 

  Организиран бе  театър с книги. Използваха се методи на творческата драма с цел събуждане на желанието за четене, както и стимулиране на фантазията ,  любопитството и  придобиване  умения за изследователска работа, за разрешаване на проблеми. По този начин у учениците се култивира  отвореност към чуждите гледни точки и  се подтикват към свободно изразяване на собствените мисли пред групата.
  Избирахме  текст измежду различни литературни произведения - приказки, легенди, истории, стихове и есета, написани за деца на възраст между 7 и 14 години. За всяка възрастова група се изготви различно ръководство за творческо четене,  а във фазата на същинската работа се използваха различни медии и материали.

   За деца с езикови затруднения преживяванията на героите от даден откъс от избраната книга се пресъздадоха чрез логоритмика- игра и движение с помощта на музикален съпровод и така им се вдъхна живот. Децата се мотивираха също така да изобразяват основната идея на книгата в собственоръчно нарисувани картини.

   Първи  и втори клас проведоха мероприятието:”Моята любима детска книжка”-представяне на любимата книга и четене на откъс от нея.Първи  клас разиграха драматизация на приказка,а във втори клас бе присъден приз за „Най-добър четец”.

 На 11.12.2015г. се организира състезание „Най-добър краснописец”Учениците от първи и втори  клас излъчиха първенци, на които бяха връчени грамоти. При учениците от трети  клас се проведе състезание за най-добър четец при което най-добрите също бяха наградени с грамоти.

ПОВЕЧЕ СНИМКИ- ТУК!


 

УЧАСТВАХМЕ В КОНКУРСА ЗА КОЛЕДНА КАРТИЧКА, ОРГАНИЗИРАН ОТ ОДК  ГР.ПРОВАДИЯ

 

      Над  250 картички на ученици от училищата от общината участваха в конкурса за коледна картичка но ОДК Провадия и бяха подредени в  Коледната изложба . Учениците от нашето училище участваха масово в конкурса и представиха красиви,оригинални и майсторски изработени коледни картички. Ето имената на наградените: Димитър Дяков- І клас, Дария Дякова-ІІ клас, Стелиян Славов- ІV клас, Анастасия Ариф и Веселина Стоянова- V клас, Теодора Иванова, Алекс Симеонов, Вилдан Юсеин,Здравка Радева и Асен Трифонов- VІ клас, Рейхан Тодорова, Айше Ислямова, Михаил Трифонов и Севда Стоянова- VІІІ клас. Победителите получиха грамоти и награди от ОДК, гр. Провадия.

 

 

 

 


 

Световният ден за борба със СПИН се отбелязва на 1 декември.

 

         По този  повод участниците в Клуб "Здравно и полово възпитание" към Проект "Искам бъдеще" с ръководител г-жа Г.Костадинова закичиха всички със символа на  анти-СПИН кампанията- червената панделка. Между учениците от среден курс се разпространи подготвена от участниците в този клуб листовка , в която са посочени начините на предаване на СПИН и как да се предпазим от инфектиране с тази болест. Изработено беше и табло във връзка с кампанията за предпазване от СПИН.

 

 

=====================================

      Статистиката показва, че близо 40 милиона души по света живеят с ХИВ, повече от два и половина милиона са деца. Само през 2014 година са били инфектирани около 2 милиона души. От усложнения след развит СПИН са починали милион и двеста хиляди. Въпреки напредъка при диагностицирането и лечението на болестта, смята се,  че около 49% от инфектираните с вируса не знаят за статуса си.  Световните организации, борещи се със заразата, отчитат няколко победи над страшната болест. От началото на 2015 -та  почти половината от болните вече получават модерната антиретровирусна терапия, която позволява по-нормален живот и контрол над болестта. Изчисленията показват, че от 2000 година досега са предотвратени поне 30 милиона заразявания и почти 8 милиона смъртни случаи. 

 


 

    ПОГЛЕД КЪМ ЗВЕЗДИТЕ

 

 

       На 26 ноември 2015 г. учениците от четвърти и пети клас от училището ни с ръководители г-жа Милена Иванова и г-жа Галина  Костадинова посетиха Планетариума в гр. Варна. По забавен и интересен начин по време на шоуто им бяха поднесени знания за Космоса и  Слънчевата система. Този урок  впечатли силно  учениците и със сигурност  ще допринесе за повишаване на интереса им към учебното съдържание по Човекът и природата.

 

   СНИМКИ!

 

 

 

 


 

ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА ПРОЕКТ ДЕТСКИ ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР "ИСКАМ БЪДЕЩЕ

 

 

         На 25.11.2015 г. в зала 204 на Община Провадия  директорът на ОУ "Васил Левски" с.Бозвелийско презентира Проект Детски образователен център "Искам бъдеще", по който училището ни работи от месец октомври. На представянето присъстваха кметът на Община Провадия г-н Филчо Филев, кметът на с.Бозвелийско г-н Живко Панев, представители на Общинския съвет,  директори на училища, ръководители на клубове. С този проект училището ни кандидатства по Конкурсна процедура 33.14-2015 към Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства с основен приоритет: Осигуряване на равен достъп до качествено образование на децата и учениците от етническите малцинства. Дейността на отделните клубове е насочена към осигуряване на качествено образование на децата и учениците от етническите малцинства, подобряване на учебната и възпитателна среда в  детската градина и училище, адаптацията на децата в детската градина и учениците в начална степен, за които българският език не е майчин.Срокът за изпълнение на проекта е 12 месеца, стойността на безвъзмездната финансова помощ- 20 000 лв. Бенефициент е ОУ, с.Бозвелийско, а партньор по проекта е ЦДГ"Щастливо детство", с.Бозвелийско.

 

 

 

 

 


15 ноември - Световен ден за възпоменание на жертвите при пътни произшествия

 

     С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 2005 година всяка трета неделя на ноември е обявена за Световен ден за възпоменание на жертвите при пътно-транспортните произшествия. На този ден в редица страни по света се отдава почит и внимание към загиналите и пострадалите.
     По този повод  Училищната комисия по БДП подготви специални листовки- обръщение към родителите за участие в кампанията "До училище пеша". Във фоайето на училището се изложи табло с материали и рисунки на ученици, призоваващи за спазване на правилата от участниците в уличното движение и за безопасно поведение на децата по пътищата.

 


 

           ВЗЕХМЕ УЧАСТИЕ В ОБЩИНСКИЯ ЕСЕНЕН КРОС

 

       Над 160 участници на възраст между 9 и 18 години се включиха в  традиционния за Община Провадия есенен крос.Спортната проява се проведе  на 6.11.2015 г.  на градския стадион.
      Победителите получиха медали и грамоти осигурени от Община Провадия и ОДК – Провадия. И ние имаме място сред победителите. Рейхан Владимирова зае трето място в групата на момичетата 7-8 клас .

 


 

ХЕЛОУИН ПАРТИТО,

организирано от г-жа Първанова, донесе много вълнения и положителни емоции на участниците в него. А те бяха много, и от всички класове.

        Беше споделена интересна информация за това как този празник се отбелязва по света. Тази година акцентът беше върху хелоуин грима. Наред с това бяха показани и ефектни костюми и танци .


 

   ДЕНЯТ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ-1 НОЕМВРИ

 

беше отбелязан в ПИГ- среден курс и в часовете на класа. Този празник стана повод още веднъж да се отдаде   почит на делото на книжовниците, просветителите, борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал.

 

 

 

 

 

 

 

                      СНИМКИ!


 

ВЪРНАХМЕ СЕ С НАГРАДИ ОТ ТИКВЕНИЯ ФЕСТИВАЛ "ЗЛАТНА ЕСЕН"

 

 

       За втора поредна година ученици от училището ни взеха участие в тиквеният фестивал "Златна есен", който се проведе на 23 октомври 2015 г. в ОДК, гр. Провадия . Участваха още ученици от ОУ"Св.Св.К.Методий" с.Блъсково, ОУ "Св.Св. К.Методий" с. Градинарово,  ПГСС "Земя" ОУ 'Хр.Смирненски", НУ "Хр.Ботев" с. Снежина.

       Със свои творения участваха Хамид, Сияна и Филип от четвърти клас с ръководител г-жа Милена Иванова и Михаил от осми клас , чийто ръкововодител беше г-жа Женета Станчева. Всички участници  получиха награди .

 

 

СНИМКИ- ТУК.

 


 

   ИСКАМ БЪДЕЩЕ

 

         Стартира дейността на училището ни по Конкурсна процедура 33.14 – 2015 към ЦОИДУЕМ, Приоритет 1: Осигуряване на равен достъп до качествено образование на     децата и учениците от етническите малцинства-Детски образователен център „Искам бъдеще”.  По този приоритет са сформирани: Клуб  „Забавно училище”-І секция- І клас и  ІІ секция- ІІ клас;Клуб „Лятна занималня”-І секция– ІIІ клас и ІІ секция- ІV клас; Клуб „Приятели на книгата и художественото слово”;Клуб ”Знам, мога, умея…”; Клуб „Здравно и полово възпитание”; Клуб „Пътуване към  Европа”.                      

        Основна цел на Детският образователен център  „ ИСКАМ БЪДЕЩЕ ” е  осигуряване на  качествено образование и равен достъп на децата и учениците от етническите малцинства, образователна подкрепа за по- добро усвояване на българския език  и повишаване успеваемостта,  намаляване броя на безпричинните отсъствия  и отпадането на учениците от училище.

 

 


 

       С ГРИЖА ЗА ВСЕКИ УЧЕНИК

  От началото на месец октомври в училище стартира дейността по Национална програма „С грижа за всеки ученик”,в Модул „Осигуряване на допълнително обучение на учениците от началния етап на основното образование за повишаване на нивото на постиженията им по общообразователна подготовка". Организирани са две групи- в  трети клас с ръководител г-жа Марияна Жечева и в четвърти клас- с ръководител г-жа Милена Иванова .

 


 

   ЗАПЯ СВОЙТА ПЕСЕН ЗВЪНЧЕТО ЗА НАС!

 

 

        Традиционно първият учебен ден  се превърна в общоселски празник, на който присъстваха представители на Община Провадия, на Кметство Бозвелийско, общественици и родители. Вълнуващ беше този ден за всички ученици и учители , но най- вече за малките първокласници. Въпреки притесненията си, те показаха в стихчета пред всички радостта си , че вече са ученици и голямото си желание да  се учат. В класната стая специално посрещане и тържество за тях организираха г-жа Лазарова , г-жа Расимова и ученици от пети клас.

 

 

 

 


     В ОЧАКВАНЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ЗА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА  

 

Search
Calendar
«  April 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930