Saturday, 04.17.2021, 8:52 AM
Welcome Guest | RSS

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"     С.БОЗВЕЛИЙСКО  ОБЛ.ВАРНА

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Проект "Твоят час"

  EU flag                                                                                logo          

 

 

Проект BG05М20Р001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС) - ФАЗА 1" по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" 2014 - 2020, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове за програмен период 2014 - 2020г.


01.11.2017г.              Днес стартира работата на клубовете по проект "Твоят час"- фаза 2.

        През тази учебна година учениците от начална степен ще имат възможност да попълват пропуските в знанията и уменията си по български език и литература в следните клубове" "Четем и пишем правилно"- 1 клас с ръководител М. Жечева, "Четем, пишем и общуваме правилно"- 2 клас с ръководител Д. Сарова, "Четем, пишем и общуваме"- 3 клас с ръководител Сн. Лазарова, "Ние всички можем"- 4 клас с ръководител Т. Иванова. За учениците от среден курс  са организирани клуб"Математика в помощ на седмокласника" с ръководител Ив. Демирова, "Пътешествие в чудния свят на киното на руски език" с ръководител Д. Бакалова, клуб "Волейбол" с ръководител Хр. Христов.  В  клуб "Мажоретен състав" с ръководител Ж. Станчева    участват момичета от 3 до 7 клас.


16.06.2017 г.                                                 ФИНАЛ НА ПРОЕКТ "ТВОЯТ ЧАС"   

 

        Проведе се екскурзия по инициатива на Клуб "Моята българска история" към Проект "Твоят час" с ръководител г-н Петров по маршрут Плиска- Мадара- Шумен.  В екскурзията се включиха и участниците в останалите клубове по проекта от средния курс. Посетиха се Национален историко- археологически резерват "Плиска", Голямата базилика в Плиска, Двора на кирилицата, Археологически резерват "Мадара" , град Шумен. Екскурзията затвърди и обогати знанията на участниците за ранната българска история.

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СНИМКИ ОТ ЕКСКУРЗИЯТА- ТУК!


   

 

 

      В клуб "Моята българска история", с ръководител г-н Петров, участваха тринадесет ученика от пети, шести и осми клас с интереси в областта на историята. Клубът имаше три публични изяви по темите: "Столиците на България" , "Именник на българските владетели" и "Имената на град Провадия и село Бозвелийско".  Участниците в клуба показаха своите знания като разказаха интересни факти от историята на България, и конкретно на родното място,  пред съучениците си, учители и възпитатели.

 

 


 

 

 

       Участниците в клуб ,,Математика в помощ на седмокласника ”  ,с ръководител г-жа Демирова,  наблегнаха на трудностите при усвояване на задължителния материал по математика в 7 клас и решаване на тестови задачи, за да се представят успешно на НВО. Г-жа Демирова представи някои  математически действия по забавен начин за по-лесно усвояване на материала. Учениците решаваха  лесни уравнения и неравенства, чертаха основните геометрични фигури и решаваха задачи с техните свойства, с желание се включваха при решаване на задачите и построенията.

 

 

 

 

 

 

 

 


   На 02.06.2017г. се проведе заключителното мероприятие на участниците в клуб „Четем, пишем, общуваме”-3 клас по Проект „Твоят час” с ръководител г-жа Т.Иванова.По интересен и забавен начин пред гости и родители учениците доказаха, че „С труд и постоянство всичко се постига”.Всеки участник получи награда и грамота .

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОВЕЧЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК!

 

 


31.05.2017г.

      Участниците в Клуб "В света на народното творчество" посетиха Историческия музей гр.Провадия и разгледаха етнографската експозиция. 

                                                               

 

 

ПОВЕЧЕ СНИМКИ- ТУК!


31.05.2017 г.

                 Емоция, настроение и талант вложиха в своите рисунки на асфалт участниците в клубове "Пътешествие в чудния свят на киното" , "Моето здраве е в моите ръце" по проект "Твоят час" и група деца І- ІV клас.

                                                    

СНИМКИ!


15.05. 2017 г.         КЛУБ " В СВЕТА НА НАРОДНОТО ТВОРЧЕСТВО"  към Проект "Твоят час" с ръководител г-жа Лазарова проведе заключително представително мероприятие в присъствието на родители, ученици, учители. Участниците в клуба, съвместно с представители на Клуб "Четем, пишем и общуваме правилно", пяха народни песни, танцуваха, драматизираха български народни приказки.  Подредена беше изложба от апликации, рисунки и предмети,  изработени от участниците.

        


6.04.2017 г.

     Клубът "Ние всички можем" - включващ ученици от четвърти клас по проект"Твоят час", организира публична изява свързана с посещение на библиотеката в с.Бозвелийско. Учениците с желание четоха детски книжки, драматизираха народни приказки.
     Гости на изявата бяха директора на училището г-н Николай Николов, зам.директора г-жа Галина Костадинова, читалищни дейци, родители и ученици от трети клас. 

       

Повече снимки- тук!


     На 23.3.2017 се проведе среща между ученици от ОУ „Васил Левски” по проект „Твоят час”,  клуб „Волейбол” с ръководител г-н Христов.  Учениците показаха, че са усвоили основните понятия от волейболната игра . 

     


По повод 22 март-Световният ден на водата в сградата и двора на училището клуб ”Моето здраве е в моите ръце” с ръководител г-жа Костадинова проведе публична изява в присъствието на ученици от училището, родители и учители, с цел стимулиране на интересите на учениците към решаване на проблемите с опазване и използване на водата и съхраняване на природата. Участниците в клуба изработиха рисунки, посветени на деня на Земята и опазване на водата и подредиха изложба от тях в коридора на училището. Почетоха огромното значение на чистата вода за здравословен живот чрез флаш-мод като се подредиха във формата на капка вода с вдигнати ръце със сини балони.

 


   

 

      С участниците от клуб ,,Българският език лесен и интересен”,  с ръководител г-жа Христова се наблегна на трудностите при усвояване на задължителния материал по БЕЛ в 7 клас. Учениците се запознаха по-подробно с биографията на българските автори. Научиха интересни факти от техния живот.Обсъждаха героите и техните постъпки, определяха положителните и отрицателни черти в характера на героите. Обърна се внимание на наклонението на глагола и вида на подчинените изречения в състава на сложното.

 

 


21. 12.2016 г.

       Участниците в клуб „Пътешествие в чудния свят на киното” с ръководител г-жа Бакалова организираха коледен карнавал „Като в киното”. С огромно желание децата се превъплатиха в герои от популярни филми - Пипи Дългото чорапче , принцеса Мулан , Роки , Снежанка и мащехата , Пепеляшка , Мечето от „Братът на мечката”, Атос от „Тримата мускетари”,Котаракът в чизми , Рада от „Таборът отива към небето”. С много радост и емоции гостите отгатваха от кой филм е съответният герой.

                                                

СНИМКИ! 16.12.2016 г.                                                                ОЙ, КОЛЕДО...

 

 

            Представително занятие на тема "Ой, Коледо..." в присъствието на директора и зам.директора на училището, учители, родители и ученици от училището , проведоха участниците в клуб "В света на народното творчество". Учениците рецитираха стихове и пяха песни за Коледа, представиха обичая "Коледуване", участваха във викторина и показаха знанията си за обичаите и ритуалите на Бъдни вечер и Коледа.

 

 

 

 


13.12.2016 г.      

     

 

         Ученици от втори клас, участници в клуб "В света на народното творчество" към Проект "Твоят час" с ръководител г-жа Лазарова, посетиха читалището в селото и разгледаха етнографската сбирка.  Читалищната деятелка Румяна Стефанова   им разказа за експонатите от бита на нашите деди от преди стотина и повече години- съдове и оръдия на труда, предмети свързани с  традициите и обичаите на бозвелийци.    Разказа на децата   как нашите баби са изработвали черги, рогозки, платове. Запозна учениците с пътя  от вълната , влаченето, преденето, тъкането до чергите и облеклото. Демонстрира пред децата как се преде и пресуква вълнената прежда, което предизвика  голям интерес у тях. Учениците  се докоснаха до автентични народни костюми- мъжки и женски от село Бозвелийско. Бяха силно впечатлени и от предмети от бита от по- близкото минало като ютия с жар, телефон с ръчка , монети  и др.

 

 

ПОВЕЧЕ СНИМКИ- ТУК!


10.12.2016 г.             Участниците в клубове"Четем, пишем, общуваме"  с ръководител г-жа Т.Иванова  и "Четем, пишем и общуваме правилно"- 2 клас с ръководител г-жа Сн. Лазарова имаха съвместна изява пред своите съученици от 2 и 3 клас. Те четоха откъси от приказки и показаха своята артистичност и ниво на владеене на българския език чрез драматизация на  приказки.

    


 Учениците, които желаят да се включат в групите за занимания по интереси по  Проект "Твоят час" трябва да попълнят следната АНКЕТНА КАРТА.  

Подробности за групите, дейността  и ръководителите им  можете да прочетете тук.


 На 1 ноември 2016 г. в ОУ "Васил Левски" с.Бозвелийско ще стартира дейността по Проект "Твоят час", която ще бъде организирана в две направления: извънкласни дейности за преодоляване на обучителни затруднения и извънкласни дейности по интереси.

Представяне на проекта

Search
Calendar
«  April 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930