Saturday, 04.17.2021, 9:21 AM
Welcome Guest | RSS

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"     С.БОЗВЕЛИЙСКО  ОБЛ.ВАРНА

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Архив 13.12.2016- 24.04.2018


24.04.2018 г.       

         По повод СВЕТОВНИЯ ДЕН НА КНИГАТА- 23 април  и месеца на  книгата, в  библиотеката към читалището в с. Бозвелийско бяха представени  новополучените книги. Учениците от начална степен имаха възможност да разгледат новите красиви детски книжки. Деца от всички  класове четоха  откъси от книжките, които много ги впечатлиха. Читалищната деятелка Румяна Стефанова покани децата да станат активни читатели и разясни начина, по който това може да стане.

 

 

СНИМКИ- ТУК!

 

 

 

 


23.04.2018г.             

                     Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚ат с изображение за как да помогнем на земятаСветовният  ден на Земята  тази година премина под надслов " Свят без замърсяване с пластмаси". С учениците от начална степен се проведе беседа по проблема, след което първи и  втори клас почистиха  двора зад училището, а трети и четвърти клас-   района около училището.

 

 


1.04.2018 г.       По случай Седмицата на гората, Държавно горско стопанство Провадия, съвместно с Общински детски комплекс Провадия, организира конкурс на тема "България - част от зелена Европа". За участие бяха поканени училищата и детските градини в обхвата на Община Провадия. Жителите и гостите на град Провадия  имат възможността да  видят творбите на децата, изложени в Художествената галерия.

    Със свой макет на Крепостта "Овеч" участва Айла Севгин от четвърти клас, завоюва трето място в своята възрастова група и получи грамота и награда.

 

Свързано изображениеПОВЕЧЕ СНИМКИ- ТУК!

Свързано изображениеСНИМКИ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО


 


ФОЛКЛОРЕН ПРАЗНИК "ЛАЗАРЧИЦЕ, КИТЧИЦЕ"                   

се проведе в училището ни на 30 март 2018 г., в навечерието на красивите пролетни празници Лазаровден и Цветница.

      С настроение и артистичност учениците участваха в програмата, която беше наситена с възстановки на обичаи, свързани с пролетните празници, с песни и хора.

 

 

 

Свързано изображениеснимки!

 

 

 


                    

  

                ВЕЛИКДЕНСКО ШАРЕНЕ на яйца организира  Общински детски център- Провадия . В него участва и  група ученици от четвърти до седми клас на нашето училище.

   Ð¡Ð²ÑŠÑ€Ð·Ð°Ð½Ð¾ изображениеПовече можете да прочетете ТУК!

   Ð¡Ð²ÑŠÑ€Ð·Ð°Ð½Ð¾ изображениеСНИМКИ!


19.02.2018 г.

       

       Група ученици и учители от училището ни участва в поклонението пред паметника на Васил Левски в центъра на гр. Провадия.

       Венци  бяха поднесени пред паметника на Васил Левски- патрон на училището и пред паметника на Христо Ботев.

 

 

 

 

 


19.02.2018 г.                                   145 ГОДИНИ БЕЗСМЪРТИЕ

        Седмицата преди 19 февруари- патронния празник на нашето училище, премина под знака на 145-та годишнина от гибелта на Васил Левски. На 13 февруари бяха излъчени победителите от конкурса за най- добър рецитатор на стихотворение , посветено на Апостола, по класове. На първо място в отделните класове бяха класирани: Зинеп-1.клас, Калоян-2.клас, Анастасия и Илияна- 3.клас,Айла-4.клас, Исмаил и Радослава- 5.клас, Хамид- 6.клас, Иван Недков- 7.клас. На 14 февруари се проведе състезанието "Лъвски скок". Най- добри постижения в своите групи постигнаха: Асен- 1.клас, Калоян- 2 клас (момчета 1.-2.клас) ,Айсун- 2.клас (момичета 1.-2.клас), Николай Ангелов- 3.клас (момчета 3.-4.клас), Айла- 4.клас (момичета 3.-4.клас), Иван Ангелов- 6.клас (момчета 5.-6.клас), Радослава- 5.клас (момичета 5.-6.клас), Стоян- 7.клас.

      На 16 февруари с  общоучилищно тържество се отбеляза 145-та годишнина от смъртта на Апостола. Тържеството започна с изпълнение на мажоретния състав. С изпълненията си на стихотворения за Левски се представиха най- добрите рецитатори от всички класове. Господин Николов- директор на училището, връчи грамоти на най- добрите рецитатори и победителите в състезанието "Лъвски скок".

 

   

 

 

        

 

 

 

 

     

 

 

 

Свързано изображениеСНИМКИ- ТУК!


05.01.2018 г.       Награди и грамоти  за изпълненията си на Ботева поезия  

 

получиха нашите участници в конкурса- рецитал,    който се проведе на 5 януари 2018 г., в навечерието на 170 години от рождението на Христо Ботев,  в зала 119 на Община Провадия . Компетентно жури, чийто председател бе роденият в Провадия актьор Красимир Демиров, изслуша изпълненията на около 60 деца от училищата в общината. 
         С трета награда от Основно училище "Васил Левски" беше отличен Хамид Караджа (II възрастова група) от 6 клас.Останалите участници Айла Караджа ІV клас, Иван Недков VІ клас и Михаил ТрифоновVІІ клас бяха отличени с грамоти за участие.

 

 

СНИМКИ- ТУК!

 

 


22.12.2017 г.        Учениците от начална степен  посрещнаха Дядо Коледа  на предколедно тържество. Децата рецитираха стихотворения, пяха песни, танцуваха, представиха кратка възстановка на коледарския обичай, след което получиха своите подаръци.

            Много положителни емоции на всички  ученици от първи до седми клас донесе специално организираната празнична дискотека с дисководещ. 


01.11.2017г.              Днес стартира работата на клубовете по проект "Твоят час"- фаза 2.

        През тази учебна година учениците от начална степен ще имат възможност да попълват пропуските в знанията и уменията си по български език и литература в следните клубове" "Четем и пишем правилно"- 1 клас с ръководител М. Жечева, "Четем, пишем и общуваме правилно"- 2 клас с ръководител Д. Сарова, "Четем, пишем и общуваме"- 3 клас с ръководител Сн. Лазарова, "Ние всички можем"- 4 клас с ръководител Т. Иванова. За учениците от среден курс  са организирани клуб"Математика в помощ на седмокласника" с ръководител Ив. Демирова, "Пътешествие в чудния свят на киното на руски език" с ръководител Д. Бакалова, клуб "Волейбол" с ръководител Хр. Христов.  В  клуб "Мажоретен състав" с ръководител Ж. Станчева    участват момичета от 3 до 7 клас.


 ДА НАРИСУВАМЕ БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПА

беше темата на конкурса за рисунка, обявен от Община Провадия и НЧ "Алеко Константинов 1884" гр. Провадия. В конкурса се съревноваваха  ученици от цялата община, в три възрастови групи. Всички наши представители завоюваха призови места и бяха наградени с грамоти и предметни награди. Церемонията по награждаването и тържеството, посветено на 10 годишнината от членството на България в Европейския съюз, се състоя в картинната галерия на 17 ноември 2017г.  Присъстваха кметът на общината Филчо Филев и  областният управител на област Варна- Стоян Пасев, който лично награди победителите в конкурса. Айла Караджа от 4 клас се класира на първо място,  а Нуртен Анкова от 1 клас - на второ място в първа възрастова група .  Сияна от 6 клас, Хамид, Филип и Иван Недков от 5 клас заеха второ място във втора възрастова група. Поздравяваме ги за успеха и отличията.

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Свързано изображениеСНИМКИ!  


ЗАВОЮВАХМЕ  ПРИЗОВИ МЕСТА НА ОБЩИНСКИЯ ФЕСТИВАЛ "ЕСЕНЕН ЛИСТОПАД"

       На 10.11.2017 година в трофейната зала на ДГС- гр.Провадия, г-н Ф.Филев - Кмет на Община Провадия, връчи грамоти на учениците и техните ръководители, участвали в Общинския фестивал "Есенен листопад". Фестивалът се проведе в три направления- "Есенен колаж", "Приказен герой" и "Есенен венец". Нашите участници и от начален , и от среден курс се представиха отлично и завоюваха призови места.Ето и имената на нашите победители:

НАПРАВЛЕНИЕ "ЕСЕНЕН ВЕНЕЦ":

1 място: Анастасия Димитрова- 3 клас;Иван, Колъо и Михаил- 7 клас;

2 място:Калоян и Пламен- 2 клас;

3 място:Айла е Алиме- 4 клас; Радослава и Сание-5 клас;Гюлджан и Исмаил- 5 клас.

                                                                                                                               

 

 

НАПРАВЛЕНИЕ "ПРИКАЗЕН ГЕРОЙ"

1 място: Пепа и Айсун- 2 клас; Атина- 3 клас; Селена- 6 клас;

3 място: Айла- 4 клас.

НАПРАВЛЕНИЕ "ЕСЕНЕН КОЛАЖ"

2 място: Илияна- 3 клас.

ГРАМОТА ЗА ОРИГИНАЛНА ИДЕЯ- Антоанета Мартинова.

  Творбите на учениците са изложени на витрината на градската галерия. 

  

СНИМКИ:  Свързано изображениеНАГРАЖДАВАНЕНАШИТЕ ТВОРБИ


Учебна евакуация

       На 25.10.2017 г. в ОУ "Васил Левски" с.Бозвелийско се проведе  учебно занятие по евакуиране на целия персонал . Занятието включи теоретична и практическа част и се ръководи от директора на училището г-н Николов.  Класните ръководители дадоха напътствия за адекватно поведение при земетресение и пожар, запознаха учениците с маршрутите за най- бързо и безопасно напускане на сградата на училището. Сигналът беше подаден в 12,15 ч. с продължително биене на училищния звънец. Преподавателите и учениците напуснаха сградата на училището през двата евакуационни изхода  без паника и инциденти. Строиха на  на спортната площадка на изток от училището, в най- безопасната част от училищния двор  .  Съблюдаваха се евакуационните схеми на училището, които  са поставени  необходимите места. Въпреки проливния дъжд, занятието протече организирано и всички участници проявиха необходимата отговорност и спазваха указанията и изискванията за евакуация.


15.09.2017 г.                                                          ЗДРАВЕЙ, УЧИЛИЩЕ!  ЗДРАВЕЙ, ПЪРВИ КЛАС!

      Резултат с изображение за училищен звънец анимирана картинка Тържествено, с кратка литературно- музикална програма,  беше открита новата учебна 2017/ 2018 година  и бяха посрещнати най- малките ученици - първокласниците. Своя поздрав и пожелания за успешна учебна година към ученици и учители отправи директорът на училището- г-н Николай Николов.  С много изненади и подаръци  първокласниците бяха посрещнати в класната стая от първите си учителки- г-жа Д. Сарова и г-жа Р. Алексиева . 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Свързано изображениеСНИМКИ- ТУК!


16.06.2017 г.

                    ФИНАЛ НА ПРОЕКТ "ТВОЯТ ЧАС"   

 

        Проведе се екскурзия по инициатива на Клуб "Моята българска история" към Проект "Твоят час", с ръководител г-н Петров, по маршрут Плиска- Мадара- Шумен.  В екскурзията се включиха и участниците в останалите клубове по проекта от средния курс. Посетиха се Национален историко- археологически резерват "Плиска", Голямата базилика в Плиска, Двора на кирилицата, Археологически резерват "Мадара" , град Шумен. Екскурзията затвърди и обогати знанията на участниците за ранната българска история.

 

Свързано изображениеСНИМКИ ОТ ЕКСКУРЗИЯТА- ТУК!

 

 


15.06.2017 г.

       Тази година от нашето училище бяха изпратени два класа , завършващи основно образование- седми и осми. Прощалното парти, което се състоя на 14 юни в Екокомплекс Шерба , ще остави незабравими спомени у учениците.

     На 15 юни се организира тържество в двора на училището.  Завършващите ученици бяха поздравени от директора на училището не. Абитуриентите  изказаха  своите вълнения и  благодарност към учителите в стихове. Г-н Николов връчи грамоти и награди на отличните ученици. Директорът плисна менче вода , седмокласниците и осмокласниците преминаха под арка от цветя и  бяха изпратени с аплодисменти от присъстващите на тържеството.

 

Свързано изображениеСНИМКИ!

 

 


10.05.2017г.

     С концертна програма  самодейците отбелязаха 90 годишният юбилей на НЧ”Пробуда1927г.”с.Бозвелийско. Гост- изпълнители на събитието бяха ученици от нашето училище. Група  от начална степен изпълни  две песни. Представи се и мажоретният състав на училището с ръководители г-жа Станчева и г-жа Люцканова.

    

СНИМКИ ОТ КОНЦЕРТА- ТУК!


 

       

     На 02.06.2017г. се проведе заключителното мероприятие на участниците в клуб „Четем, пишем, общуваме”-3 клас по Проект „Твоят час” с ръководител г-жа Т.Иванова.По интересен и забавен начин пред гости и родители учениците доказаха, че „С труд и постоянство всичко се постига”.Всеки участник получи награда и грамота .

   

 

 

 

Свързано изображениеПОВЕЧЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК!

 

 


31.05.2017г.

 

 

     Последният учебен ден беше вълнуващ и ще остане незабравим за четвъртокласниците, които получиха своите свидетелства за завършено начално образование. Много изненади за тях беше подготвила класната им ръководителка- г-жа Жечева.

 

 

Свързано изображениеСНИМКИ!

 

 

 


31.05.2017г.

    

 

       Празничен беше последният учебен час на малките първокласници с класен ръководител г-жа Сарова и възпитател г-жа Добрева. Пред родители и много гости малчуганите показаха колко много са научили през учебната година : драматизираха приказки, пяха песни, четоха,решаваха интересни задачи на интерактивната дъска, изпълниха народен танц. В края на тържеството получиха свидетелствата си за завършен първи клас, а отличниците- заслужените си награди и грамоти.

 

 

Свързано изображениеСНИМКИ ОТ ТЪРЖЕСТВОТО- ТУК!

 

 


31.05.2017г.

      

Участниците в Клуб "В света на народното творчество" посетиха Историческия музей гр.Провадия и разгледаха етнографската експозиция. 

                                                               

 

Свързано изображениеПОВЕЧЕ СНИМКИ- ТУК!

 

 

 

 

 

 


31.05.2017 г.

 

                 Емоция, настроение и талант вложиха в своите рисунки на асфалт участниците в клубове "Пътешествие в чудния свят на киното" , "Моето здраве е в моите ръце" по проект "Твоят час" и група деца І- ІV клас.

             

                                      

Свързано изображениеСНИМКИ!

 

 

 

 


23.05.2017г.

      

 

      В навечерието на Деня на славянската писменост, на българската просвета и култура ученици от начална степен поздравиха своите учители и съученици с празнична програма от песни и стихове.

     На спортната площадка се проведе състезание за майсторско управление на велосипед и футболна среща с участието на ученици от среден курс.

 

 

Свързано изображениеСНИМКИ ОТ ПРАЗНИКА!

 

 


.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

15.05. 2017 г

 

          КЛУБ " В СВЕТА НА НАРОДНОТО ТВОРЧЕСТВО"  към Проект "Твоят час" с ръководител г-жа Лазарова проведе заключително представително мероприятие в присъствието на родители, ученици, учители. Участниците в клуба, съвместно с представители на Клуб "Четем, пишем и общуваме правилно", пяха народни песни, танцуваха, драматизираха български народни приказки.

           Подредена беше изложба от апликации, рисунки и предмети,  изработени от участниците.

   

 

 

 


07.04.2017 г.                                                                          

                           ОЙ, ЛАЗАРЕ...    

 

        Момичета от начален курс представиха обичая "лазаруване" и създадоха предпразнично настроение със своите наричания, песни и танци.

                            

Свързано изображениеСНИМКИ!

 

 

 

 

 

 


02.03.2017 г.                                                                                         

     

         Днес във фоайето на училището, в присъствието на всички ученици, учители и родители, беше отбелязан Националният празник- 3 март. Прозвучаха националният химн, патриотични песни и вълнуващи стихове. С чувство на национална гордост ученици от среден курс рецитираха откъс от безсмъртното стихотворение на Иван Вазов "Опълченците на Шипка".   В края на тържеството директорът на училището г-н Николов поздрави присъстващите с националния ни празник.

 

 

     

 

 Ð¡Ð²ÑŠÑ€Ð·Ð°Ð½Ð¾ изображение СНИМКИ!

 


 19.02. 2017 г.     

144 ГОДИНИ БЕЗСМЪРТИЕ

    На 17.02. 2017 г.  учениците  и учителите от ОУ „Васил Левски”, с. Бозвелийско отдадохме почит към своя патрон. Изнесе се кратка литературно-музикална програма пред паметника на Апостола на свободата в центъра на гр.Провадия. Силните слова,траурният марш и стихотворението „Обесването на Васил Левски” докоснаха сърцата на всички присъстващи граждани , на ученици от училищата в града и представителите на Община Провадия.
  Признателността си към героя на българската революция децата от училище „В.Левски” и всички присъстващи засвидетелствахме чрез минутата мълчание и поклон. Паметникът беше отрупан с венци и цветя.
   На витрината в градската художествена галерия се откри изложба с  рисунки на  деца от ОУ „В. Левски”, посветени на Васил Левски. Гражданите ще могат да я разгледат от 16.02  до  06.03.2017 г.

Свързано изображениеСНИМКИ!

 

 

 


23.12.2016 г.

       Дните преди Коледа бяха изпълнени с предпразнична подготовка и емоции. Всички класни стаи грейнаха с оригиналните си коледни украси, изработени с много старание от ученици и учители. Във фоайето на втория етаж се подреди изложба от ръчно изработени коледни картички и сурвакници с участието на ученици от всички класове.

       В последния ден преди ваканцията малките ученици от първи и втори клас посрещнаха Дядо Коледа  и получиха торбички с лакомства.  За всички ученици от училището се организира дискотека  с дисководещ DJ Пепи. В красиво украсения физкултурен салон учениците се забавляваха до насита като участваха в много игри и танци.


21.12.2016 г. 

              Карнавал на клуб"Пътешествие в чудния свят на киното"  по проект "Твоят час",  с ръководител г-жа Д. Бакалова, се проведе в навечерието на коледните празници.

                                                

Свързано изображениеСНИМКИ!

 

 

 

 

 

 

  16.12.2016 г.                                           ОЙ, КОЛЕДО...

 

 

            Представително занятие на тема "Ой, Коледо..." в присъствието на директора и зам.директора на училището, учители, родители и ученици от училището , проведоха участниците в клуб "В света на народното творчество". Учениците рецитираха стихове и пяха песни за Коледа, представиха обичая "Коледуване", участваха във викторина и показаха знанията си за обичаите и ритуалите на Бъдни вечер и Коледа.

 

 

 

 


13.12.2016 г.      

     

 

         Ученици от втори клас, участници в клуб "В света на народното творчество" към Проект "Твоят час" с ръководител г-жа Лазарова, посетиха читалището в селото и разгледаха етнографската сбирка.  Читалищната деятелка Румяна Стефанова   им разказа за експонатите от бита на нашите деди от преди стотина и повече години- съдове и оръдия на труда, предмети свързани с  традициите и обичаите на бозвелийци.    Разказа на децата   как нашите баби са изработвали черги, рогозки, платове. Запозна учениците с пътя  от вълната , влаченето, преденето, тъкането до чергите и облеклото. Демонстрира пред децата как се преде и пресуква вълнената прежда, което предизвика  голям интерес у тях. Учениците  се докоснаха до автентични народни костюми- мъжки и женски от село Бозвелийско. Бяха силно впечатлени и от предмети от бита от по- близкото минало като ютия с жар, телефон с ръчка , монети  и др.

 

 

Свързано изображениеПОВЕЧЕ СНИМКИ- ТУК!


АРХИВ 05.05.2016- 22.11.2016 Г.

Search
Calendar
«  April 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930