Saturday, 04.17.2021, 9:14 AM
Welcome Guest | RSS

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"     С.БОЗВЕЛИЙСКО  ОБЛ.ВАРНА

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Проект ДОЦ "Искам бъдеще"


 
  ПРОЕКТ   ДЕТСКИ ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР           "ИСКАМ БЪДЕЩЕ"                                             
  Конкурсна процедура 33.14- 2015    

29.09.2016г.

                   

     В зала 204 на Община Провадия се представи заключителна презентация по Проект ДОЦ "Искам бъдеще", по който ОУ "Васил Левски" и ЦДГ "Щастливо детство"работиха в продължение на една година. Г-н Николов представи резултатите от работата на различните клубове и посочи ползите за училището ни от работата по този проект. Присъстваха г-н Филев- кмет на общината, г-жа Полизанова, директори на училища, гости, ръководители на клубове.

 

Тук можете да се запознаете с презентацията.

 


 НА ЛАГЕР, ОРГАНИЗИРАН  ПО ПРОЕКТ ДЕТСКИ ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР "ИСКАМ БЪДЕЩЕ",

бяха 52 ученици от пети до осми клас- участници в различните клубове. Лагерът се проведе от 16 до 19 юни 2016 г. в хотел "Геолог", комплекс "Св.Св. Константин и Елена" и предложи много добри условия за отдих и развлечения на децата- басейн, спортна площадка, сцена за изяви, аниматори.

         Участниците посетиха Зоопарка и Планетариума, разходиха се в морската градина и до морето.Ежедневието им се разнообразяваше от участието им в конкурси, футболни срещи и дискотеки с останалите летуващи.

                            

 


НИЕ СМЕ ДЕЦАТА НА ЕВРОПА

беше темата на  рисунките на асфалт   във връзка с деня на Европа. Мероприятието се проведе на 16 май 2016г. Участие взеха учениците от Клуб "Пътуване към Европа"/ към Проект Детски образователен център "Искам бъдеще"/ с ръководител г-жа Д.Бакалова.


5.05.2016г.                                   "ПРОЛЕТ, ЗДРАВЕЙ"

беше темата на откритото занятие на участниците в Клуб "Забавно училище" /първи и втори клас/ към Проект Детски образователен център Искам бъдеще с ръководители г-жа Лазарова и г-жа Теодора Иванова.

       Пред гостите малките ученици показаха както знания и умения по български език и литература и математика, така и своята артистичност и музикалност.

 

    СНИМКИ- ТУК!

         


14.04.2016г.      

                

Участниците в Клуб "Знам, мога, умея" към Проект ДОЦ "Искам бъдеще"  с ръководител господин П. Петров  посетиха ПГХРТ "Цар Симеон Велики" гр. Провадия. Любезно бяха посрещнати от директора и служители на училището.  Целта на посещението беше учениците да се запознаят със същността на обучението, което това училище предлага на младите хора и възможностите им за бъдеща реализация. Презентираха се високите постижения и награди на ученици от ПГХРТ от различни състезания . Пред нашите ученици  се демонстрира и те самите взеха участие в приготвянето на коктейли и студена кухня. 

СНИМКИ!

      Участниците в клуба посетиха и Историческия музей на град Провадия, където с тях беше проведена беседа за историята на Провадийския край.

 


               

     С настъпването на пролетта училищния двор беше почистен и преобразен. Сред тревните площи пред училището бяха оформени красиви градинки с пролетни цветя- лалета и зюмбюли. Заслугата за това е на участниците в Клуб "Знам, мога, умея" към Проект Детски образователен център "Искам бъдеще" с ръководител  господин Петър Петров  , подпомогнати от госпожа Бакалова.


31.03.2016 г.                  

В ЦАРСТВОТО НА   КНИГИТЕ

  Едно от занятията на Клуб "Забавно училище" / 1 и 2 секция с ръководители г-жа Лазарова и г-жа Т. Иванова / към проект Детски образователен център "Искам бъдеще" се проведе в библиотеката на Читалище "Пробуда" с. Бозвелийско. По- голямата част от децата за първи път влязоха в библиотека и това посещение им беше много интересно и полезно. Читалищната деятелка Румяна Стоянова запозна учениците с дейността на библиотеката, с начина на подреждане на книгите, като обърна по- голямо внимание на отдела с детски книги. Учениците бяха поканени да станат читатели на библиотеката и им се разясни как може да стане това.   Проведе се беседа за необходимостта от това да се четат книги и те да се опазват здрави и чисти. Децата имаха възможност да се докоснат до книгите, които ги заинтригуваха, в това число и до новополучената детска литература. Поздравления за активната си читателска дейност получиха Дария и Айла от втори клас.


Световният ден за борба със СПИН се отбелязва на 1 декември.

           

По този  повод участниците в Клуб "Здравно и полово възпитание" към Проект "Искам бъдеще" с ръководител г-жа Г.Костадинова закичиха всички със символа на  анти-СПИН кампанията- червената панделка. Между учениците от среден курс се разпространи подготвена от участниците в този клуб листовка , в която са посочени начините на предаване на СПИН и как да се предпазим от инфектиране с тази болест. Изработено беше и табло във връзка с кампанията за предпазване от СПИН.

 


ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА ПРОЕКТ ДЕТСКИ ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР "ИСКАМ БЪДЕЩЕ

         На 25.11.2015 г. в зала 204 на Община Провадия  директорът на ОУ "Васил Левски" с.Бозвелийско презентира Проект Детски образователен център "Искам бъдеще", по който училището ни работи от месец октомври. На представянето присъстваха кметът на Община Провадия г-н Филчо Филев, кметът на с.Бозвелийско г-н Живко Панев, представители на Общинския съвет,  директори на училища, ръководители на клубове. С този проект училището ни кандидатства по Конкурсна процедура 33.14-2015 към Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства с основен приоритет: Осигуряване на равен достъп до качествено образование на децата и учениците от етническите малцинства. Дейността на отделните клубове е насочена към осигуряване на качествено образование на децата и учениците от етническите малцинства, подобряване на учебната и възпитателна среда в  детската градина и училище, адаптацията на децата в детската градина и учениците в начална степен, за които българският език не е майчин.Срокът за изпълнение на проекта е 12 месеца, стойността на безвъзмездната финансова помощ- 20 000 лв. Бенефициент е ОУ, с.Бозвелийско, а партньор по проекта е ЦДГ"Щастливо детство", с.Бозвелийско.


                                        

              ПРОЕКТ ДЕТСКИ ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР "ИСКАМ БЪДЕЩЕ"                             

                                       Конкурсна процедура 33.14- 2015   

 

 От началото на учебната 2015- 2016 г. в ОУ "Васил Левски" с.Бозвелийско  работи по Проект Детски образователен център "Искам бъдеще". С този проект училището кандидатства по Конкурсна процедура 33.14- 2015 към Център за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства с приоритет:Осигуряване на равен достъп до качествено образование на деца и ученици от етническите малцинства. В рамките на проекта  се сформират клубове , чиято основна дейност е насочена към осигуряване на качествено образование на деца и ученици от етническите малцинства, подобряване на учебната и възпитателната среда в детската градина и училище, адаптация на деца в детската градина, за които българският език не е майчин.

   Срокът за изпълнение на проекта е 12 месеца, стойността на безвъзмездната помощ е 20 000 лв.

   Бенефициент на проекта е ОУ "Васил Левски" с.Бозвелийско, партньор по проекта е ЦДГ "Щастливо детство" с.Бозвелийско.

   Официалното представяне на проекта се осъществи на 25.11.2015 г. в зала 204 на Община Провадия, където директорът на училището презентира проекта и запозна присъстващите с основните дейности. Гости на представянето бяха г-н Филчо Филев, кметът на с.Бозвелийско г-н Живко Панев, представители на Общинския съвет, директори на училища, ръководители на клубове, родители. 

  В ЦДГ функционира клуб "Ученето е забавно" с две секции. В ОУ с.Бозвелийско работят клубове: "Забавно училище"- две секции,  "Лятна занималня"- две секции, "Приятели на книгата и художественото слово",  "Знам, мога, умея",  "Здравно и полово възпитание", "Пътуване към Европа".

Search
Calendar
«  April 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930