Sunday, 05.16.2021, 9:56 PM
Welcome Guest | RSS

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"     С.БОЗВЕЛИЙСКО  ОБЛ.ВАРНА

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Архив 05.05.2016- 22.11.2016

 


22.11.2016г.    

         От 22 ноември в училище започна разяснителна кампания по безопасност на движение по пътищата с информационна и превантивна цел. Комисията по БДП,  съвместно с класните ръководители на учениците от начална степен, припомниха на малките ученици правилата за движение  и за пресичане на пътищата. Под ръководството на своите учители  учениците се упражниха в правилно пресичане по пешеходната пътека пред училището.

         По- късно в същия ден всички учащи се се срещнаха с представители на РУП, гр. Провадия. Полицейски инспектор Пламен Пейчев от Охранителна полиция разказа за работата на полицейските служители, за видовете престъпления при които трябва да се потърси тяхното съдействие, даде ценни съвети на учениците с оглед на тяхната безопасност. Акцентува се върху правилата за безопасно движение и поведение на децата по пътищата- като пешеходци, велосипедисти и пътници в превозни средства.


10.11.2016 г.     " ДОКОСНИ ЗВЕЗДА" В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ

Вълнуваща среща с Йордан Йовчев- най- големия гимнастик на България, ни подари Дженерали Застраховане.

      На 10.11.2016 г.  във физкултурния салон на училището с бурни аплодисменти и овации посрещнахме звездата на спортната гимнастика от световна величина Йордан Йовчев. Имахме възможността да чуем разказа му за първите му стъпки в спорта, за  звездните и трудните моменти в кариерата му на спортист и треньор, за  спортните му успехи и медалите . Поставихме му много въпроси и получихме интересни отговори. Голям интерес и аплодисменти предизвика демонстрацията му на успоредка, след което Иван Ангелов от пети клас показа своите гимнастически способности да ходи на ръце. Проведе се кратка тренировка с участието на ученици.    Всеки един от присъстващите на срещата  получи плакат с автограф от великия български спортист. Инициативата беше едно незабравимо изживяване  за всички ученици, учители и гости.

    На срещата присъстваха  представители на Застрахователна агенция „Дженерали“ : агентът сключил полицата - г-н Иван Василев, Генералният представител на Генерална агенция Варна- г-жа Тотева, Регионалният мениджър г-н Христов, заместник-кметът на Община Провадия г-жа Полизанова, секретарят на Община Провадия г-н Денев, кметът на с.Бозвелийско г-н Панев, жители на село Бозвелийско.


СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА- ТУК!

ТУК МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ СТАТИЯ ЗА СРЕЩАТА С ЙОРДАН ЙОВЧЕВ  /  ОТ САЙТА НА  GENERALI./

 

 


 

 

28.10.2016 г.     От сайта на Дженерали Груп: Победител в Докосни звезда: ОУ" Васил Левски", с. Бозвелийско, обл. Варна

       На 26ти октомври 2016 г. в присъствието на участниците в Националната конференция в София, г-жа Ирина Пейчева, Директор „Злополука, Здравно застраховане и помощ при пътуване с осигурен Асистанс" и Йордан Йовчев - най-големият гимнастик в историята на България , изтеглиха печелившата полица.

Печелившата полица в томболата за всички, сключили застраховка „Злополука за учащи" в периода 1ви септември и 26ти октомври 2016г. е на Основно училище " Васил Левски",  с. Бозвелийско,

       Скоро възпитаниците на ОУ" Васил Левски" ще имат удоволствието да се запознаят лично с един от спортните идолите на България – Йордан Йовчев.

 


  Резултат с изображение за физическо възпитание и спорт

28.10.2016 г.    Поздравяваме Иван Недков Георгиев от пети клас за доброто представяне и спечеления бронзов медал в Общинския крос "Овеч". Иван се класира трети на 600 м в своята възрастова група . Пожелаваме му нови още по- големи успехи в спорта.

 


       На 1 ноември отбелязваме Деня на народните будители.

 

          В този ден  отдаваме почит на делото на книжовниците, просветителите, борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал.По този повод в  часовете на класа се представиха презентации и се проведоха беседи, а в класните стаи и коридорите се уредиха кътове с портретите на народните будители.

=================================================================

        Сред имената на най-почитаните народни будители са Свети Иван Рилски, Владислав Граматик, Паисий Хилендарски, Неофит Рилски, Васил Левски, Христо Ботев, Хаджи Димитър, Иван Вазов, Любен Каравелов и други. Славата на пръв будител на нацията заслужено носи Паисий Хилендарски.  В далечните времена преди повече от два века и половина, през 1762 г., Паисий Хилендарски написва своята малка книжица- „История Славянобългарска”.

    През 1922 г. Стоян Омарчевски, министър на народното просвещение на България, внася предложение в Министерския съвет за определянето на 1 ноември за Ден на българските народни будители. За първи път е честван в Пловдив през 1909 г., а от 1922 до 1945 г. е общонационален празник. От 1945 г. празникът е отменен и след дълго прекъсване, със Закона за допълнение на Кодекса на труда, приет от 36-то Народно събрание, на 28 октомври 1992 г., се възобновява традицията на празника. Първи ноември официално е обявен за Ден на народните будители и неприсъствен ден за всички учебни заведения в страната.               


28.10.2016г.                                           Учебна евакуация

    На 28.10.2016 г. в ОУ "Васил Левски" с.Бозвелийско се проведе  учебно занятие по евакуиране на целия персонал . Занятието включи теоретична и практическа част и се ръководи от директора на училището. Класните ръководители дадоха напътствия за адекватно поведение при земетресение и пожар, запознаха учениците с маршрутите за най- бързо и безопасно напускане на сградата на училището. Сигналът беше подаден в 12 ч. с продължително биене на училищния звънец. Преподавателите и учениците напуснаха сградата на училището през двата евакуационни изхода  без паника и инциденти. Строиха на  на спортната площадка на изток от училището, в най- безопасната част от училищния двор  .  Съблюдаваха се евакуационните схеми на училището, които  са поставени  необходимите места.


 

27.10.2016г.                              Участвахме във    Фестивала "Златна тиква".

      В навечерието на Хелоуин ученици от всички класове се включиха в традиционния фестивал "Златна тиква" 2016, организиран от  ЦПЛР-ОДК Провадия , в който тиквата  като плод на месец октомври се явява като възможност, провокация и алтернативно изкуство за децата. Във фестивала взеха участие над 60 деца от училищата в общината. Участниците бяха класирани в три раздела: Аранжировка на тиква , Тиквата като приказен герой и Тиквен фенер.Изложбата бе подредена във фоайето на втория етаж на ЦПЛР-ОДК.

   В раздел "Тиквен фенер" с грамоти и награди бяха отличени:

II място- Димитър Диянов- II клас, Гюлджан Стоянова- IV клас, Сияна Стоянова- V клас, Христина Йорданова- V клас

III място- Божидар Иванов-IV клас, Ангел Асенов

  В раздел "Тиквата като приказен герой" награди и грамоти получиха:

II място- Дария Диянова- III клас

III място- Семра Юсуфова- IV клас, Селена Руменова- V клас.        

СНИМКИ!

 


       

                          

 

          Интерес предизвика инициативата на осми клас. Момичета,  преобразени като вещици, честитиха празника на учениците от всички класове като ги закичиха с изображения на духчета и "прогониха злото" от класните стаи.

 

 

 


08.10.2016г.

                          

     

      Усмивки грейнаха в рисунките на четвъртокласниците на г-жа Жечева, които подредиха изложба от творбите си в коридора на училището. Всички ученици от начална степен се закичиха с усмихнатото жълто личице- символ на Световния ден на усмивката с призив "Направи добро. Помогни на някого да се усмихне!".  

          Повече за Световния ден на усмивката можете да прочетете тук: https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5799238

 

 

 

 


30.09.2016г.

 

                                                        

 


29.09.2016г.

 

      В зала 204 на Община Провадия се представи заключителна презентация по Проект ДОЦ "Искам бъдеще", по който ОУ "Васил Левски" и ЦДГ "Щастливо детство"работиха в продължение на една година. Г-н Николов представи резултатите от работата на различните клубове и посочи ползите за училището ни от работата по този проект. Присъстваха г-н Филев- кмет на общината, г-жа Полизанова, директори на училища, гости, ръководители на клубове.

 

Тук можете да се запознаете с презентацията.

 

 

 


15  септември 2016 г.

                   

                                     

       В празничния първи учебен ден ученици, учители, родители, гости изпълниха двора на училището.Присъстващите бяха поздравени с празнична програма . Своите поздрави и пожелания за успешна учебна година към учениците и учителите отправиха и г-н Николов- директор на училището, г-н Суфиян- представител на Община Провадия, г-жа Ганка Илиева - майка на първокласник.

        Първият учебен ден донесе първите ученически трепети и радости на малките първокласници. Те бяха посрещнати със специално организирано тържество в класната стая от своите учителки- г-жа Сарова и г-жа Добрева.

                       СНИМКИ!

 


20.06.2016г.                                              НА ЛАГЕР, ОРГАНИЗИРАН  ПО ПРОЕКТ ДЕТСКИ ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР "ИСКАМ БЪДЕЩЕ",

бяха 52 ученици от пети до осми клас- участници в различните клубове. Лагерът се проведе от 16 до 19 юни 2016 г. в хотел "Геолог", комплекс "Св.Св. Константин и Елена" и предложи много добри условия за отдих и развлечения на децата- басейн, спортна площадка, сцена за изяви, аниматори.

         Участниците посетиха Зоопарка и Планетариума, разходиха се в морската градина и до морето.Ежедневието им се разнообразяваше от участието им в конкурси, футболни срещи и дискотеки с останалите летуващи.

                            

 


20.06.2016г.

НАШИ ДЕЛЕГАТИ УЧАСТВАХА В   НАЦИОНАЛНИЯ УЧИТЕЛСКИ СЪБОР

 

       На 19 юни 2016 г. в зала "Арена Армеец", София се проведе Националният учителски събор, в който участваха 12 000 учители от цялата страна. Основната цел на събора беше да се разясни образователната реформа, която ще се прокарва с влизащия в сила от 1 август Закон за предучилищното и училищно образование. Делегати от нашето училище бяха г-жа Марияна Жечева и г-жа Теодора Иванова. Г-жа Веселка Първанова беше делегат от Ресурсен център,Варна.

ОЩЕ ЗА СЪБОРА...

 

 

 

 

 


15.06.2016г.                                         НА ДОБЪР ЧАС, ОСМОКЛАСНИЦИ!

 

           15 юни 2016 г., последният учебен ден, беше вълнуващ и ще остане незабравим за осмокласниците. Тържественото им изпращане в училище  беше организирано от класния ръководител- г-жа Лиляна Христова и  възпитателя на класа г-жа Станчева. Господин Николов, директор на училището, връчи дипломите на абитуриентите и награди  учениците с отличен успех и активно участие в училищния живот.

     Прощалното парти се състоя в същия ден в с.Аспарухово. Осмокласниците празнуваха съвместно с абитуриенти от училището в с.Блъсково.

 

 

СНИМКИ-УЧИЛИЩНО ТЪРЖЕСТВО И ПРОЩАЛНО ПАРТИ

 

 

 


01.06.2016г.

 

ПРИКАЗЕН КАРНАВАЛ И ВЕСЕЛИЕ,

 

по повод 1 юни- международния ден на детето, събраха   пред Общински детски комплекс гр.Провадия деца от общината.

      Нашите представители дефилираха с костюми на любими приказни и филмови герои. Участваха в различните игри и забавления, подготвени за децата.

 

СНИМКИ!

 

 


30.05.2016г.

"МОЕТО ДЕТСТВО"

 

беше темата на конкурса за рисунка на асфалт по повод 1 юни- международния ден на детето.

Мероприятието се организира в ПИГ и в него взеха участие представители на всички групи.

 

 

 

СНИМКИ- ТУК!

 

 


30.05.2016г.

ПОКАЗАХМЕ ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ НА ИЗПИТИТЕ ОТ НАЦИОНАЛНОТО ВЪНШНО ОЦЕНЯВАНЕ.

          Средният бал по предмети на четвъртокласниците е както следва: БЕЛ-12,43т., математика-12,23 т.,човекът и обществото- 12,64 т., човекът и природата- 13,57т. Отлични резултати на изпитите постигнаха Хамид Караджа ,Стелиян Стефанов и Иван Недков.

         Учениците от седми клас постигнаха следния среден брой точки по предмети: БЕЛ- 19,12 т., математика-27,12 т., руски език- 14,00 т., география- 7,41 т., история-6, 76 т., физика- 7,25 т., химия- 6,44 т., биология-6,55 т.

 


20.05.2016г.

 

                             

                                                    ВАКАНЦИЯ, ЗДРАВЕЙ!

    На 19 май в присъствието на много гости-директора на училището, учители и родители, най- малките ученици от училището ни отпразнуваха успешното си завършване на учебната година и получиха удостоверенията си за завършен първи клас. В заключителното занятие, под формата на игра, децата показаха, че вече са грамотни и могат  да смятат, както и знания по роден край.Изявиха се като добри артисти, певци и танцьори. Награди от училищното ръководство за отличния си успех през годината получиха Анастасия, Атина, Гинка и Гергана. Първокласниците бяха поздравени от г-н Николов- директор на училището и г-жа Боева- директор на ЦДГ, с. Бозвелийско. Всеки първокласник беше зарадван с подарък от учителите от ЦДГ.

 

                СНИМКИ!

 


 20.05.2016г.                                                     СПОРТНИЯТ ПРАЗНИК,

 

който се проведе на 19 май в училището ни,  беше открит с кратък рецитал по повод 24 май и изпълнение на мажоретния състав. Проведоха се състезания с велосипеди, футболни срещи- сборни отбори, крос, срещи по народна топка между класовете- начална степен. .

 

        Ето и победителите в отделните състезания:

КРОС

Момичета 5-6 клас-Антоанета Мартинова от 5 клас;

Момчета- 5-6 клас- Милен Галев от 5 клас;

Момичета - 7-8 клас- Рейхан Владимирова от 7 клас;

Момчета- 7-8 клас- Стефан от 8 клас.

СЪСТЕЗАНИЕ С ВЕЛОСИПЕДИ: Стелиян Стефанов от 4 клас.                  

         

ПОВЕЧЕ СНИМКИ- ТУК!


20.05.2016г.

ВЗЕХМЕ УЧАСТИЕ В ОБЩИНСКАТА ЩАФЕТА "ЗА КУПАТА НА ОБЩИНА ПРОВАДИЯ"

     За поредна година на 19 май в гр.  Провадия  се проведе ученическа щафета „За купата на община Провадия”. Организатори на събитието бяха Общинска администрация и Общински детски комплекс, а  участници- учениците и учителите по спорт и физическа култура в региона.

      Нашите момчета 5-6 клас се класираха на пето място във възрастовата си  група .


17.05.2016г.

НИЕ СМЕ ДЕЦАТА НА ЕВРОПА

беше темата на  рисунките на асфалт   във връзка с деня на Европа. Мероприятието се проведе на 16 май 2016г. Участие взеха учениците от Клуб "Пътуване към Европа"/ към Проект Детски образователен център "Искам бъдеще"/ с ръководител г-жа Д.Бакалова.

 

 


05.05.2016г.

     

                                  "ПРОЛЕТ, ЗДРАВЕЙ"

       Това беше темата на представителното занятие на клуб "Забавно училище"- първа и втора секция по Проект "Искам бъдеще".Учениците решаваха забавни задачи по български език и математика, показаха знания за пролетните обичаи и празници, изявиха се като добри певци и артисти. На занятието присъстваха директорът на училището, учители и ученици от училището, родители.

 

 

 

 

 

 


 

Search
Calendar
«  May 2021  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031